Jsem pekař tělem i duší, miluji poctivé pekařské řemeslo a proto mě velmi těší dnešní trend, kdy vzniká mnoho řemeslných a butikových pekáren, kterým říkám pekařská bistra.
Koncept pekařského bistra byl dříve k vidění jen v zahraničí a u nás dlouhou dobu chyběl. Naštěstí ty doby jsou pryč a za poslední roky jsem měl tu čest stát u vzniku několika takových úspěšných provozoven i v České republice a Slovenské republice.
Jsem přesvědčen, že stejně jako má každé město či čtvrť svého vyhlášeného řezníka, mělo by mít svého vyhlášeného pekaře.
Pekařské bistro:
Co pro mě znamená pekařské bistro? … je to přesně to místo, které má jedinečnou atmosféru a kde si kromě skvělého pečiva vyrobeného z kvalitních surovin, koupíte i kávu, polévku nebo třeba zmrzlinu. Je to místo, kde se chléb a pečivo vyrábějí tradičním způsobem. Jakmile vstoupíte, přivítá vás vůně čerstvého pečiva. Potkáváte tam známé tváře a většinou neodcházíte ihned po zaplacení, ale posedíte s kávou a popovídáte si. Odcházíte spokojení a hlavně se tam každý den rádi vracíte, což je pro pekaře ta nejlepší odměna.
Vytvoření příjemné atmosféry je na vás, ale se sortimentem, recepturami, strojním vybavením a zaškolením personálu, Vám rád pomohu.